Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Жоден член фракції "Слуга народу" не підписав заяву львівських нардепів проти перемовин з ОРДЛО

  • 18.03.2020, 20:35
  • 714

Нардепи міжфракційного об'єднання "Львівщина" вимагають від Президента України Володимира Зеленського, аби всі подальші дії делегації України на переговорах з Росією узгоджуватись та погоджувались у Верховній Раді України як органу, який уповноважений виголошувати думку українського народу

Заяву народних депутатів від Львівщини щодо рішення ТКГ про створення Консультативної ради опублікував на своїй сторінці у Facebook колишній очільник Львівського ОДА Олег Синютка.

«25 березня Україна може зробити фатальну помилку — визнати легітимність російських маріонеток на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганських областей. У цей день заплановано підписання документу щодо утворення Консультативної ради з представників України та тимчасово окупованих територіях.

Якщо українська сторона піде на цей крок, то це зруйнує політику санкцій проти Росії як агресора. Сама Російська Федерація перетвориться з агресора, яким вона є, на посередника у врегулюванні «внутрішньоукраїнської» кризи. Станеться те, чого Путін без успіху домагався минулих 5 років.

Крім того, можлива легалізація маріонеток Росії може призвести до непрогнозованих внутрішньополітичних наслідків, спровокувати глибоку політичну кризу та суспільне протистояння, наслідки якого будуть тяжкими для держави. Цього можна уникнути лише повернувши переговорний процес у правове русло.

Ми, народні депутати України, члени міжфракційного об’єднання «Львівщина», вимагаємо від Президента України публічно відмежуватись від подібної ініціативи та відкликати підписи керівника свого Офісу Андрія Єрмака та представника України в Тристоронній контактній групі (ТКГ) Леоніда Кучми під документом про погодження ініціативи щодо створення Консультативної Ради. Вимагаємо усунути А. Єрмака від переговорного процесу в ТКГ, ініціювати службове розслідування щодо перевірки глави ОПУ на предмет ознак державної зради, а також на час розслідування відсторонити Єрмака А. Є. від займаної посади".

Як пізніше з'ясувалося, офіційна заява львівських нардепів була повністю проігнорована як президентом Володимиром Зеленським, так і всіма членами фракції «Слуга народу».

Схожі новини