Передплата 2024 «Добра кухня»

Третя смерть від коронавірусу? В Івано-Франківську жінка померла від ускладненої пневмонії

  • 18.03.2020, 18:15
  • 12.8K

В Івано-Франківську в обласній клінічній лікарні померла 56-річна жінка, у якої була важка пневмонія, результати аналізів на виявлення коронавірусу поки невідомі

Про це на брифінгу повідомив в.о. голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Віталій Федорів, повідомляє НВ.

За його словами, 13 березня у жінки підвищилася температура тіла і з’явився сухий кашель. Через два дні вона звернулась до сімейного лікаря, але від госпіталізації відмовилась. 16 березня її доставили до інфекційної лікарні через задуху та підключили до апарату штучної вентиляції легень. Жінка померла 17 березня внаслідок наростання дихальної недостатності.

«Вчора в обласній інфекційній лікарні померла хвора 56 років, жителька міста Івано-Франківська. Виставили діагноз — грип А, ускладнений вірусно-бактеріальною пневмонією з важким перебігом, правобічний плеврит, дихальна недостатність третього ступеня», — повідомив Федорів.

За словами керівника Івано-Франківської ОДА, у жінки були хронічні захворювання, такі як ішемічна хвороба серця, кардіосклероз і гіпертонічна хвороба.

Наразі аналізи жінки відправили до київської лабораторії, аби виключити чи підтвердити коронавірус.

За словами Федоріва, наразі в Івано-Франківській області госпіталізовано дев’ять пацієнтів з підозрою на коронавірусну інфекцію.

В Україні зафіксовано 14 випадків коронавірусу. Два з них — в Житомирській та Чернівецькій областях — смертельні.

У всьому світі зареєстровано понад 200 тисяч підтверджених випадків зараження коронавірусом COVID-19, з яких щонайменше 80 тисяч осіб вилікувалися. Від ускладнень, викликаних інфекцією, померли понад 8 тисяч пацієнтів.

Схожі новини