Передплата 2024 ВЗ

Розгляд закону щодо навчання державною мовою відклали "для додаткових консультацій"

  • 18.03.2020, 17:35
  • 776

Комітет ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики відклав ухвалення рішення щодо проекту закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо навчання державною мовою в закладах освіти"

Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу апарату ВРУ.

«Сьогодні на своєму засіданні Комітет з гуманітарної та інформаційної політики розглянув законопроект „Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо навчання державою мовою у закладах освіти“ № 2362. Під час засідання члени Комітету заслухали по скайпу представника Міністерства освіти, яка повідомила, що Міністерство не підтримує ухвалення законопроекту», — йдеться у повідомленні.

Своєю чергою голова комітету Олександр Ткаченко пояснив, що розгляд законопроекту саме зараз обумовлений тим, що розпочинається процес підготовки до друку підручників. Також він запропонував відкласти ухвалення рішення щодо законопроекту, обґрунтовуючи це необхідністю проведення додаткових консультацій, зокрема, скільки буде коштувати ухвалення такого закону для державного бюджету.

«Члени комітету ухвалили рішення відкласти розгляд законопроекту „Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо навчання державою мовою в закладах освіти“ для додаткових консультацій. Водночас за рішення рекомендувати Верховній Раді ухвалити законопроект за основу проголосував лише один член комітету», — йдеться у повідомленні.

Схожі новини