Передплата 2024 «Добрий господар»

У нардепа Шахова діагностували коронавірус

  • 18.03.2020, 14:30
  • 888

Народний депутат і член депутатської групи "Довіра" Сергій Шахов захворів на COVID-19

Про це повідомляє Українська правда із посиланням на пресслужбу МОЗ, відеозвернення Шахова.

«Міністерство охорони здоров’я повідомляє, що серед 14 офіційно зафіксованих випадків COVID-19 є народний депутат України».

Наразі з нардепом проводяться всі необхідні дослідження та епідеміологічне розслідування. Йому надається амбулаторне лікування в умовах самоізоляції.

Сам Шахов у відеозверненні 18 березня зауважив, що отримав результати аналізів, які підтвердили у нього коронавірус.

«Сьогодні (18 березня — ред.) мені зателефонували з лабораторії і сказали, що у мене діагностували коронавірус. Відразу хочу всіх запевнити, що це не так страшно, як малюють.

Я сьогодні ізольований, займаюся дезінфекцією, з людьми не контактував. Температура впала, почуваюся нормально, сподіваюся, все буде добре. Не знаю, чому навколо цього здійнялася така паніка", — розповів Шахов.

Також депутат у Facebook повідомив, що перші симптоми хвороби у нього з'явилися три дні тому.

«Почуваюся нормально. Почалося це 3 дні тому. Температура піднялася до 38 градусів. Тоді я викликав лікарів і здав спершу аналізи на грип. Але результати показали негативну форму. Заразом коронавірусу не виявили. Наступного дня я викликав лікарів, щоб вони перевірили мої легені. Мені дали прості рецепти, сказали пити більше води тощо. Але я наполіг, щоб узяли аналізи на коронавірус, і тільки сьогодні (18 березня) мені подзвонили з лабораторії і підтвердили хворобу», — додав він.

У МОЗ пишуть, що нардеп був відсутній на засіданні погоджувальної ради 16 березня та на позачерговому засіданні Верховної Ради 17 березня.

Шахов повідомив, що востаннє був Верховній Раді 6 березня.

Водночас громадський рух «ЧЕСНО» пише, що нардеп 12 березня відвідував засідання екологічного комітету.

Колега Шахова по комітету Олександр Маріковський повідомив, що парламентар повернувся з Італії 11 березня.

Схожі новини