Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Попри карантин громадський транспорт у Києві та Харкові переповнений людьми без масок

  • 18.03.2020, 10:34
  • 977

На шостий день карантину в Києві, який передбачає припинення роботи метрополітену та обмеження на пересування в іншому виді громадського транспорту, кияни продовжують ігнорувати заборону. Аналогічна ситуація у Харкові, де безліч людей через закриття метро вийшли на зупинки маршруток і трамваїв ще о 5-6 годині ранку, щоб уникнути тисняви, проте безрезультатно

Так, із самого ранку 18 березня, на зупинках Києва зібралися натовпи людей, які намагаються дістатися до роботи чи у справах. Про це повідомляє OBOZREVATEL із посиланням на Telegram-канал PavlovskyNEWS. Окрім того, подібна інформація з'явилися також у Telegram-каналі «Харьков 1654», передає OBOZREVATEL.

Примітно, що не всі підприємства і організації перейшли на дистанційний графік роботи. Але все ж деякі великі компанії, банки і держструктури організували для своїх співробітників автобуси або навіть таксі.

«Ми помітили на Академмістечку автобуси, які розвозили людей до відділень Ощадбанку. За таким самим принципом працювали й інші банки. Дуже багато різних автобусів із назвами різних компаній», — йдеться у повідомленні.

Водночас у маршрутках і тролейбусах значно більше людей, ніж 10 або 20, як встановлено правилами карантину. Адже коли двері транспортного засобу відкриваються, водій не в змозі відраховувати пасажирів.

Впадає в очі й те, що більшість людей стоїть на зупинках без масок, без цих захисних засобів вони заходять і в салони маршруток.

«Паніки і штовханини біля метро немає. Людей на зупинках не особливо багато, але вони є», — підкреслили очевидці.

У Харкові виконати вимоги щодо максимальної кількості в 10 осіб у транспорті теж не вдалося. Один із контролерів зізнався, що весь склад трамваїв випустили на рейки, щоб зменшити інтервал очікування, але це не допомогло.

У тролейбусах ситуація ще гірша — потік пасажирів контролювати не вдалося. Через поспіх у транспортні засоби за звичкою набилися десятки людей.

Схожі новини