Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Дрогобичина наразі залишається «чистою». Без коронавірусу

Гарну новину на засіданні виконавчого комітету Дрогобицької міськради, яке відбулося 17 березня, повідомив начальник відділу охорони здоров’я Володимир Чуба.

У Львові, де з підозрою на коронавірус було доставлено маму з дитиною із сусіднього з Дрогобичем Нового Села, які щойно повернулись з-за кордону, вже спростували побоювання про імовірність їх ураження небезпечною інфекцією. За результатами попереднього обстеження, у матері та доньки діагностовано грип. Їх перевели до загальної палати.

У Дрогобичі серйозно та відповідально поставились до запровадження як превентивних заходів у боротьбі із небезпечною хворобою, так і до підготовки медзакладів до прийому та лікування хворих. Базовим місцем стала КНП «Стебницька міська лікарня», яка має відповідне відділення та спеціалізується у лікуванні інфекційних хворих, які сюди надходять з цілого регіону. Крім самого Стебника, йдеться ще про Дрогобич, Борислав, Трускавець та жителів Дрогобицького району. Тут вже, за словами Володимира Чуби, підготовлено 25 ліжкомісць та проведено навчання з медичним персоналом. Всього ж у Стебницькій міській лікарні, якщо в цьому виникне гостра потреба, створять 110 місць для лікування хворих. Ще 400 можуть «дати» медзаклади Дрогобича.

Краще, звісно ж, щоб до цього не дійшло. Але готуватись до ймовірних випробувань, зробити все залежне, аби вірус тут не «хазяйнував», слід негайно.

У місті акумулюють ресурс для придбання апаратів штучного дихання. Станом на сьогодні їх є лише 14. Ще 2 апарати має Стебницька лікарня. Це дуже мало. Італійський досвід боротьби свідчить, що для міст з такою чисельністю населення, як у сьогоднішньому Дрогобичі, потрібно мати щонайменше 50 апаратів штучного дихання. Не лише медики це розуміють. Місцевий бізнес збирає кошти для придбання апаратів штучної вентиляції легень, вартість яких становить 350 тис. грн.

Люди уважно стежать за ситуацією, добре поінформовані. Починають усвідомлювати, що біда, яка суне, сама не відступить.

Схожі новини