Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Львові всі школи переводять на дистанційне онлайн-навчання

  • 17.03.2020, 17:34
  • 667

Кожен вчитель і учень матиме особистий кабінет в Google Classroom

Львівських школярів переведуть на дистанційну форму навчання. Методичний центр освіти Львова та управління інформаційних технологій розробляють і наповнюють додатки Google навчальним матеріалом, яким будуть користуватися учні, перебуваючи вдома

Про це 17 березня повідомила директорка департаменту гуманітарної політики і водночас керівниця міського штабу із прийняття оперативних рішень в умовах загрози епідемії коронавірусної інфекції у Львові Галина Слічна, інформує ZAXID.NET.

«Вже зі вчора ми запроваджуємо роботу на платформі Google з метою уніфікованого підходу до організації освітнього процесу у всіх школах міста. Навчально-методичний центр освіти Львова і міське управління освіти спільно з МЦІТ та управлінням інформаційних технологій розробляють і наповнюють цю платформу всім матеріалом. Відтак ми розпочинаємо уніфіковано-дистанційне навчання для всіх учнів міста Львова», — повідомила Галина Слічна.

Вона додала, що після закриття шкіл на карантин з 16 березня всі працівники закладів освіти також перебувають вдома, окрім організованого чергування 1−2 осіб в залежності від навчального закладу.

Як розповіла ZAXID.NET начальниця управління освіти Львова Зоряна Довганик, дистанційне навчання запустять на платформі Google Classroom. Це одна з електронних технологій навчання, якою вже користуються деякі школи міста. Тепер на неї переведуть всі навчальні заклади Львова. Всі школи матимуть можливість входу на платформу, для окремого класу створять власну папку. Кожен учень і вчитель отримає власну електронну адресу.

На платформу завантажать всі необхідні навчальні матеріали, відео, презентації. Для вчителів проведуть інструктаж і вебінар, як цим користуватись.

Вчитель зможе додавати файли і виставляти школярам завдання. Учні розв’язуватимуть тести, які вчитель зможе перевірити і оцінити, залишити свій коментар. Для того, щоб перевірити, як учень зрозумів і чи самостійно виконав домашнє завдання, вчитель може попросити його завантажити фото розв’язку задачі. Складніші теми вчитель ще раз зможе пояснити, коли відновлять навчання у школах.

Така система навчання, пояснює Зоряна Довганик, проста у використанні, для цього потрібно мати доступ до інтернету і планшет або комп’ютер. Виконувати завдання учні зможуть у будь-який зручний час, не обов’язково прив’язуватись до шкільних графіків уроків.

Як розповіла Зоряна Довганик, у Львові є понад 6 тисяч вчителів. Зараз важко проконтролювати, як відбувається контакт з учнями, чи дають домашні завдання на самостійне опрацювання. А ця система буде своєрідним контролем за роботою вчителя. У майбутньому, коли карантин закінчиться, її можна буде використовувати й надалі як додаткові методи.

«Кожен вчитель, хто буде зацікавлений, зможе цим скористатися у будь-який момент. Так можна догнати ті теми, що не встигли пройти у школі або не було можливості опитати на уроці. Є багато ресурсів з цікавими темами, там є відео, тексти, посилання. Дітям так буде набагато цікавіше вчитися», — розповіла ZAXID.NET Зоряна Довганик.

Управління освіти напрацювало контент і передали в ІТ для того, щоб вони його заливали на платформу. Для шкіл створюються аккаунти і доступи. Планується, що з понеділка, 23 березня, дистанційна система навчання повноцінно запрацює.

Схожі новини