Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Україна проситиме Польщу відкрити піший перехід на кордоні

  • 16.03.2020, 17:13
  • 607

Україна проситиме Польщу відкрити піший пункт пропуску Шегині-Медика, де напередодні українські громадяни "застрягли", не маючи змоги потрапити в Україну.

Як повідомляє «Європейська правда», про це глава МЗС Дмитро Кулеба заявив на брифінгу в Києві у понеділок.

У зв’язку з коронавірусом Польща обмежила дію пунктів пропуску на своїх кордонах. На кордоні з Україною працюють три автомобільні пункти перетину.

«Ми з сумом прийняли це рішення (закриття пункту пропуску Шегині-Медика. — Ред.). Тому що з огляду на економічні можливості багатьох людей багатьом було б набагато легше пішки перетнути кордон. Але ми ведемо діалог з нашими польськими партнерами, щоб цей перехід все-таки відкрити. Але поки що відповіді немає», — сказав міністр.

За його словами, українці, які хотіли перейти кордон у Медиці, прямують на інші переходи, де українські прикордонники разом з польськими відпрацювали схему переправлення громадян.

«Людей або підсаджують в автомобілі, або направляють в автобус, який перетинає кордон, повертається і підбирає другу групу. Крім того, консули з Любліна прямо на кордоні займались тим, що підсаджували людей в автомобілі», — розповів Кулеба.

Крім того, зараз Україна працює з польською стороною над тим, аби збільшити пропускну спроможність пункту перетину Ягодин у бік України.

Схожі новини