Передплата 2024 «Добрий господар»

Івано-Франківськ і Запоріжжя оголосили про жорсткий карантинний режим

  • 16.03.2020, 14:15
  • 709

У Запоріжжі та Івано-Франківську закриваються всі розважальні заклади, кафе, ресторани, ринки і спортивні майданчики. На час карантину працюватимуть лише аптеки, продовольчі магазини і заправки

Про це повідомили мери міст, інформує День.

«Запоріжжя йде на карантин! Так, у нас у місті поки немає жодного хворого на коронавірус. Але ми маємо зробити все, щоб попередити розповсюдження захворювання», — написав міський голова Запоріжжя Володимир Буряк на своїй сторінці у Facebook.

У пості йдеться про те, що в місті зачиняються усі магазини, окрім продуктових та аптек. Тимчасово припиняють роботу кінотеатри, театри, музеї, бібліотеки та інші культурні і розважальні заклади, кафе, ресторани, заклади громадського харчування, ТРЦ, фітнес-клуби тренажері зали, а також усі ринки.

Комунальний громадський транспорт працюватиме у штатному режимі.

У бюджеті міста додатково передбачено 100 млн грн на боротьбу з поширенням коронавірусу та надання медичної допомоги хворим.

Як повідомив Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків, його звернення вже підтримала місцева комісія з надзвичайних ситуацій.

«Я буду пропонувати: перше — закрити усі заклади на території Івано-Франківська, окрім аптек, продуктових магазинів та заправок», — зазначив Марцінків.

Водночас, на його пропозицію в місті призупиняють роботу Центрів надання адміністративних послуг, відділів субсидій та соціального захисту. Усі ці послуги надаватимуть в режимі онлайн.

На карантин зі збереженням заробітної плати також відправляють працівників освіти, культури та органів місцевого самоврядування за винятком тих людей, які забезпечують життєдіяльність міста. Територіальні центри мер Івано-Франківська просить забезпечити допомогу самотнім та людям з інвалідністю і радить у разі потреби телефонувати на номери 15−7-, 670 101 580, або 050 101 580.

Водночас Марцінків вважає за необхідне перевести роботу приватного та комунального транспорту в режим вихідного дня та забороняє комунальним службам проводити планові роботи із заміни лічильників тощо. У лікарнях Івано-Франківська мер просить передбачити додаткові місця для хворих з підозрою на коронавірус.

«Забезпечити у міському бюджеті кошти для медичного персоналу, який буде задіяний у боротьбі з коронавірусом. Мова йде про премії, надбавки тощо для медиків», — додав Марцінків.

За ініціативою мера з резервного бюджету Івано-Франківська скерують кошти на придбання необхідних медикаментів та додаткових систем вентиляції легень.

Водночас мер Івано-Франківська просить власників аптек не підвищувати ціни на медичні засоби захисту від вірусів, а правоохоронців — збільшити кількість патрулів для протидії скупчення людей на вулицях міста.

Схожі новини