Передплата 2024 «Добра кухня»

Шмигаль порадив громадянам не подорожувати у межах країни (відеозвернення)

  • 15.03.2020, 08:54
  • 1 426

Шмигаль також підкреслив, що з 00:00 понеділка, 16 березня, кордони України для іноземців будуть закриті

Відповідне звернення він опублікував на своїй сторінці в Facebook, інформує УНІАН.

«Сьогодні Кабінет міністрів України ухвалив низку кроків щодо виконання рішення Ради національної безпеки і оборони.

Вони мають на меті протидію і недопущення поширення коронавірусу в Україні. Сьогодні Україна залишається країною, у якій ситуація з коронавірусом розвивається за помірним сценарієм. Кластерів і великих спалахів хвороби у нас, на щастя, поки немає. Ми робимо все, щоб вони не виникли", — зазначив Шмигаль.

За його словами, для координації боротьби з коронавірусом в Україні створено оперативний штаб, який обробляє поточні дані щодо коронавірусу і надає аналітичні висновки.

«Ми завжди щиро раді поверненню українських громадян. З 16 березня ми закриваємо пункти пропуску на кордонах і пасажирські сполучення України з іншими країнами. Тому закликаю громадян України, які перебувають за кордоном, швидше повернутися додому», — додав він.

Нагадаємо, що 11 березня Кабінет міністрів вирішив запровадити в Україні карантин з 12 березня по 3 квітня. Зокрема, на три тижні закрито навчальні заклади, скасовано проведення всіх масових заходів у країні. Строки карантину можуть змінитися залежно від епідемічної ситуації в Україні.

Схожі новини