Передплата 2024 ВЗ

Супрун закликає не приховувати кількість хворих на коронавірус українців

  • 14.03.2020, 17:15
  • 1 356

На думку колишньої очільниці Міністерства охорони здоров'я, чинній владі не слід сповідувати принцип закритості в інформуванні населення щодо поширення коронавірусу в Україні

Про це вона пише у себе на сторінці, передає Еспресо.TV.

Особливо це стосується керівників медичної галузі на місцях, наголошує ексурядовиця.

«Важливо, аби управлінці на місцях і медичні працівники були відповідальними і не боялися правди. Не треба соромитися чи перейматися тим, що можна виглядати погано або бути „проблемним“ на фоні інших регіонів. Говорити відкрито і чесно про підозри на COVID-19, вимагати проведення тестів, належної кількості засобів індивідуального захисту, а головне — об’єктивної та чесної інформації», — зазначає Супрун.

Саме відкритість і чесність у спілкуванні з підлеглими допомогла їй особисто та її команді успішно вирішити проблему з кором.

«Під час спалаху кору 2018−2019 років, ми з командою просили (а часом навіть примушували) регіональні департаменти охорони здоров’я говорити правду про кількість випадків хвороби. Лише знаючи правду, можна правильно реагувати, розробити дієвий план, будувати чесну і прозору комунікацію та зменшити занепокоєння в суспільстві», — звертає увагу Супрун.

Схожі новини