Передплата 2024 «Добрий господар»

На Тернопільщині у жінки, яка повернулася з Китаю, запідозрили коронавірус

  • 13.03.2020, 18:58
  • 1 414

Жінка нещодавно повернулася з Італії та почувається зле

У місті Кременець Тернопільської області жінку, котра повернулася з-за кордону і звернулася до місцевої лікарні, перевіряють на коронавірус COVID-19. Місцеві групи у соцмережах повідомляють, що вхід до поліклініки міста заборонений, передає Главком.

Медичний директор КНП «Кременецька районна комунальна лікарня» Григорій Козаков підтвердив, що у жінки взяли кров на аналізи.

«Наразі виникла така підозра. Жінку обстежують. Взяли аналізи, щоб знівелювати всі ризики, що це дійсно є хвороба, яку називають коронавірус», — каже Григорій Козаков.

Додає, що жінці зробили швидкі тести на вірус групи, А та В, котрі виявилися від'ємними. Каже, що штамів грипу може бути багато. Для цього проводять полімерно-ланцюгову реакцію, щоб підтвердити цю ситуацію чи спростувати.

Зі слів лікаря, поліклініка працює. Наразі там проводять дезінфікуючі заходи. Проте наголошують, аби люди зайво не відвідували заклад.

Відомо, що жінка, котру обстежують, перебувала за кордоном.

Ось, що повідомила лікар-епідеміолог Оксана Забрамська.

«У разі відповідного діагнозу беруть зразки біоматеріалу на дослідження. Поки проводиться діагностика», — каже місцева лікарка-епідеміолог Оксана Забрамська.

Додає, що у жінки, котру обстежують, пневмонія.

«Є відповідний протокол, як мають діяти у таких випадках. У жінки відібрали матеріали для дослідження і відправили в обласну вірусологічну клініку», — каже фахівчиня.

Схожі новини