Передплата 2024 «Добра кухня»

Аптеки та продуктові магазини у Львові працюватимуть цілодобово

  • 13.03.2020, 11:55
  • 710

У місті заборонили будь-які масові заходи за участі понад 50 людей

У п’ятницю, 13 березня, у Львівській міськраді відбулось оперативне засідання міської комісії з питань ТЕБ і НС, під час якого було прийнято низку важливих рішень. Зокрема, вирішили виділити додаткові кошти на закупівлю апаратів штучної вентиляції легень та іншого медичного обладнання. Продуктовим магазинам та аптекам рекомендували переглянути режим роботи та перейти на цілодобовий. А виконавчий комітет ЛМР виділив близько 50 млн грн на закупівлю обладнання та засобів дезінфекції для міських лікарень та комунальних установ, повідомляє Захід.нет.

Також у Львові заборонено усі масові заходи, а в разі нагальної необхідності за окремим рішенням штабу може бути дозволено зібрання до 50 осіб, які стосуються забезпечення життєдіяльності міста.

Як повідомив міський голова Львова Андрій Садовий, комісія з питань ТЕБ і НС чітко прописала всі норми щодо карантинних заходів у місті. Зокрема, заборонено будь-які заходи, за участі 200 і більше осіб. Можливі зібрання до 50 осіб, якщо вони стосуватимуться забезпечення функціонування міста, і то лише після окремого рішення штабу.

Виділено додаткові кошти на купівлю відповідного обладнання, зокрема апаратів штучної вентиляції легень.

«Ми прогнозуємо, що їх нам треба буде орієнтовно до 100 штук, правда, проблеми є з наявністю в Україні, є проблеми з централізованою поставкою. Ми самостійно виходимо на компанії-виробники, дистриб'юторів. Думаю, кількість ШВЛ буде збільшуватись у місті. Ми виділили додаткові кошти на ремонтні роботи в наших лікарнях, бо нам треба бути готовими, щоб мати навіть кількість місць із запасом. Важливо, щоб люди себе почували спокійно і впевнено», — зазначив міський голова.

Також комісія рекомендувала продуктовим магазинам та аптекам перейти на розширений або цілодобовий режим роботи.

«Ми бачимо в певні години велике скупчення людей в магазинах, а це не є добре. Важливо, щоб люди могли собі розподілити час, бо місто живе. Ми аналізуємо всю ситуацію, яка є у світі, ми повинні бути максимально готові», — пояснив Андрій Садовий.

Виконавчий комітет Львівської міської ради водночас виділив близько 50 млн грн з міського бюджету на придбання медичного обладнання та медичних засобів для лікарень, антисептичних засобів для міських ЦНАПів та комунальних установ.

Як повідомила заступниця міського голови з гуманітарних питань Галина Слічна, виконком виділив 40 млн грн для закупівлі обладнання штучної вентиляції легень та моніторів пацієнта для лікарні швидкої допомоги. Ще 4 млн грн виділили для інформативно-діагностичного корпусу міської дитячої лікарні на вул. Орлика.

5 млн грн виконком виділив на закупівлю антисептиків та засобів дезінфекції для міських лікарень та ще 500 тис. грн — для дезінфекції міських ЦНАПів.

Окрім того, виконком прийняв рішення про проведення спрощеної процедури закупівель медичного спрямування.

Схожі новини