Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"Обмін полоненими не зупинить нові арешти кримських татар в окупованому Росією Криму", - Ахтем Чийгоз

  • 12.03.2020, 15:08
  • 585

Президент України Володимир Зеленський перебуває в ілюзії щодо того, ніби обмін полоненими вирішить питання захоплення нових заручників в окупованому Росією Криму.

Про це сказав народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Ахтем Чийгоз в ефірі «Прямого».

«Ілюзія, яку плекав президент зі своєю командою, що буде обмін, що до списку включили кримських татар… Ми сильно реагували на ці посили президента, кажучи: давай обговоримо, зустрінемося. Що значить обмін, списки? Вперше за цей час ми спільно з Офісом президента підготували списки. Тільки ми не знаємо механізму. Але ми найголовніше говоримо: про що можна міркувати, якщо там тільки кримських татар понад 300 тисяч в заручниках? Це живий товар», — сказав він.

«Як можна в таких ілюзіях жити суспільству? Він сказав: ось я обмін роблю. І всі з надією чекають, що когось звільнять. Вибачте, як можна себе відчувати вільним, якщо точно знаєш, що твоїх близьких і співвітчизників теж заарештують. Рано вранці увірвуться в будинок, знову виламають двері, знов твої діти на все життя психологічно надірвані. Закинуть їх в автозак і посадять на 15 років. Як ти, як кримський татарин, як українець, як можеш ти почуватись добре?» — зазначив Чийгоз.

Він також наголосив, що обмін полоненими не вирішить питання численних арештів і переслідувань кримських татар на території окупованого Криму.

«Ми всі маємо пред’являти претензії. Ми повинні говорити, що це не вирішення питання, поки території окуповані. І ось ця тональність, що у нас там людей вбивають, а президент говорить, що «постреливают», — додав депутат.

Схожі новини