Передплата 2024 ВЗ

Вітатися — ліктями, вчитися і працювати — вдома, за кордон — зась!

У Львові оголошено карантин з 12 березня по 3 квітня. Тестів на визначення коронавірусу досі немає, позичатимуть у міст-партнерів або купуватимуть у корейському Сеулі

З 12 березня по 3 квітня у Львові, як і у всіх регіонах України, оголошено карантин. Найбільше він торкнеться дітей садочків, школярів і студентів. Для них навчання буде дистанційним, тобто вдома з книжкою. Як сказав на брифінгу міський голова Львова Андрій Садовий, навчання призупиняється не лише у міських закладах, а й в державних і приватних.

«Батьки, які мають дітей, що навчаються у садочках та школах, повинні врегулювати питання з роботою, а їх працедавці мають піти їм на зустріч, — наголосив Садовий. — Закликаю працедавців дати таку можливість на час карантину батькам: побути вдома, чи дати роботу дистанційно, чи просто відпустити додому. Має бути здоровий глузд на ці три тижні, має бути взаємоповага, взаємна підтримка».

У львівській Ратуші запроваджено новий формат вітання — ліктями або поклоном, поклаши при цьому руку на груди. Садовий закликав усіх львів’ян вітатися саме так. Після брифінгу у мерії, до журналістки «ВЗ» підійшла пресекретарка мера Львова Христина Процак: «Привіт, Марічко! Сорі, обніматися не будемо, бо карантин».

Про людей похилого віку, які не мають дітей, близьких родичів, на час карантину піклуватимуться працівники управління соцзахисту. Вони будуть стежити за їхнім здоров’ям і за потреби купуватимуть для них продукти.

Масові заходах та ділові конференції у Львові перенесуть на кінець травня. Зокрема, на цю дату буде перенесено Форум місцевого самоврядування, усіх закордонних делегатів про це повідомили.

Журналістка «ВЗ» запитала в Андрія Садового, коли Львів отримає тести на визначення небезпечної інфекції. «На жаль, тест-систем для діагностики коронавірусу у Львові ще нема, — відповів. — Звернулись до наших міст-партнерів, вони мають нам їх передати. Але не дуже і хочуть давати. Коли отримаємо — передамо Львівській обласній інфекційній лікарні. Наразі ми зв’язались із Сеулом, де виробляють тест-системи. Ведемо перемовини, аби придбати такі у них».

Схожі новини