Передплата 2024 «Добрий господар»

КС визнав частково неконституційною судову реформу Зеленського

Конституційний суд визнав частково неконституційною судову реформу, яку ініціював президент Володимир Зеленський і згодом ухвалила Верховна Рада.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на відповідне рішення, опублікуване пресслужбою Конституційного суду. Рішення ухвалили 11 березня.

«За результатами перевірки оспорюваних положень Конституційний Суд України визнав такими, що не відповідають Конституції України», — йдеться у повідомленні.

Як уточнює «Судово-юридична газета», КС скасував зокрема положення про скорочення удвічі кількості суддів Верховного суду (до 100 з 200).

Також скасовано положення про створення Комісії з етики та доброчесності при Вищий раді правосуддя (ВРП), скорочення строків дисциплінарних проваджень щодо суддів, а також положення про новий порядок формування Вищої кваліфікаційної комісії суддів (ВККС).

«Конституційний Суд України встановив у Рішенні порядок його виконання та рекомендував Верховній Раді України невідкладно привести положення законодавства України у відповідність до цього Рішення», — пише КС.

Схожі новини