Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Справдилося: заступницею міністра охорони здоров'я призначили Ірину Микичак

  • 11.03.2020, 18:53
  • 1 362

Колишня очільниця департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА Ірина Микичак призначена першою заступницею міністра охорони здоров'я. Про це ідеться на сайті МОЗ

Попередній керівник Львівщини Маркіян Мальський звільнив з посади очільниці ДОЗ Ірину Микичак у грудні 2019 року, за два тижні до власного звільнення. За словами Ірини Микичак, жодних офіційних пояснень вона тоді не отримала і вважає своє звільнення незаконним. Зараз, за інформацією Tvoemisto.tv, це звільнення розглядається у суді. На цій посаді в ЛОДА Ірина Микичак пропрацювала з квітня 2017 року.

Ірина Микичак за освітою є лікарем-педіатром. Вона закінчила Львівський державний медичний університет імені Данила Галицького у 1984 році. Також має диплом магістра державного управління, що здобула у 2001 році.

Кандидатка має звання «Заслужений лікар України», була депутаткою ЛМР, є співзасновницею та учасницею низки громадських та благодійних організацій. Ірина Микичак працювала у Перемишлянській ЦРЛ за спеціальністю, була головною спеціалісткою ДОЗ ЛОДА, очолювала львівську обласну дитячу клінічну лікарню Охматдит, із 2003 року працювала у ГУ ОЗ ЛОДА у різних профільних відділах, із 2013 до 2017 року була заступницею директора департаменту ДОЗ ЛОДА, а у квітні 2017 перемогла у конкурсі і очолила департамент.

Нагадаємо, минулого тижня в Україні оновився склад Кабінету міністрів. Очолив його львів'янин Денис Шмигаль. Керувати МОЗ у цьому складі уряду замість Зоряни Скалецької буде Ілля Ємець. Він — доктор медичних наук, професор кафедри дитячої кардіології та кардіохірургії академії імені Шупика, заслужений лікар України, член Європейської асоціації хірургії вроджених вад серця. У 2010−2011 роках Ілля Ємець вже керував МОЗ.

Нагадаємо, що колишня глава департаменту охорони здоров'я Львівської облдержадміністрації Ірина Микичак вчора, 10 березня, подала декларацію як кандидатка на посаду заступника міністра охорони здоров'я.

Схожі новини