Передплата 2024 «Добра кухня»

Львівщина закупила тисячу експрес-тестів для виявлення коронавірусу

Їх привезуть наступного тижня і розподілять по базових лікарнях

Наступного тижня на Львівщину надійдуть експрес-тести для діагностування коронавірусу. Їх замовили за кошти резервного фонду області.

Про це повідомив «ВЗ» т.в.о. директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Андрій Васько. За його словами, це 200 тисяч гривень, за які закуплено орієнтовно тисяча експрес-тестів (цифра неточна, оскільки ціна на ринку дуже коливається). Швидкі тести на коронавірус будуть розподілятися поміж визначених базових лікарень області й міста.

Тим часом у Києві такі експрес-тести вже є. Як повідомив голова Київської міської державної адміністрації Віталій Кличко, у середу, 12 березня, у Київ надійшли швидкі тести для діагностування коронавірусу, які замовило місто. Наразі їх 1200, але до кінця цього тижня має бути 5 тисяч. Тест-системи розповсюдять по семи визначених базових лікарнях для прийому хворих з підозрою на коронавірус. Обладнання ж для експрес-тестування в аеропортах має надійти в столицю до кінця цього тижня. Його встановлять в Міжнародному аеропорті «Ки́їв» імені І. Сікорського та аеропорту «Бориспіль».

За кошти міського бюджету також закупили тести на коронавірус і у Житомирі. Як повідомив міський голова Житомира Сергій Сухомлин, тести коштували по 200−300 гривень за штуку.

Своєю чергою під час брифінгу 12 березня заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко повідомив, що МОЗ закупило експрес-тести, вони прибудуть в Україну 15−16 березня і коштуватимуть 350 гривень за штуку. Водночас аптеки повинні самостійно закупити швидкі тести.

Натомість ситуація із карантином у навчальних закладах змінюється миттєво. Станом на ранок середи, 11 березня, на Львівщині у жодній школі не було оголошено карантину. Однак коли верстався цей номер, у Кабміні почалося закрите засідання щодо запровадження карантину через коронавірус. Розглядали питання запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів в Україні. Раніше повідомлялося, що карантин буде оголошено на загальнонаціональному рівні, далі рішення будуть ухвалюватися на рівні місцевої влади. До того були повідомлення, що Кабмін планує ввести обмеження у вигляді заборони на проведення масових заходів.

Схожі новини