Передплата 2024 «Добрий господар»

Діти у небезпеці: окупанти обстріляли з гранатометів школу на Донбасі

  • 11.03.2020, 11:55
  • 859

Терористи "ДНР" влаштували масований обстріл житлових районів Мар'їнки Донецької області, під який потрапила також школа

Смертельна небезпека загрожувала дітям, у яких був сьомий урок і ГПД, повідомляється на сторінці штабу ООС у Facebook.

«Занадто гучний режим „тиші“ влаштували російсько-окупаційні війська мирним жителям Мар'їнки в Донецькій області — персоналу і вихованцям загальноосвітньої школи № 2 цього міста. Представники збройних формувань Російської Федерації, нехтуючи прийнятими в цивілізованому світі нормами гуманітарного права, обстріляли зі стрілецької зброї й автоматичних гранатометів житлові квартали на околицях населеного пункту Мар'їнка», — написали захисники.

Оскільки в районі обстрілу також знаходилася зазначена школа, в смертельній небезпеці опинилися учні, які залишилися на сьомий урок, і діти молодших класів, які були у групі продовженого дня. Однак персонал навчального закладу оперативно евакуював дітей в бомбосховище цієї ж школи.

Після завершення обстрілу працівники Національної поліції вивезли учнів і персонал школи з небезпечного району та доставили додому. На щастя, загиблих і поранених серед місцевих жителів і дітей школи немає.

«Командування операції Об'єднаних сил вже не сподівається на прояв будь-яких людських якостей з боку окупантів, проте підкреслює, що ЗСУ будуть відкривати вогонь по противнику в разі, якщо його дії будуть нести загрозу життю або здоров'ю мирних жителів», — попередили терористів у штабі ООС.

Схожі новини