Передплата 2024 «Добрий господар»

Родини жертв MH17 позиваються проти Росії і Путіна

  • 11.03.2020, 11:33
  • 789

Адвокат Джеррі Скіннер подав позов проти Росії і особисто президента Володимира Путіна від імені 40 сімей родичів жертв катастрофи МН17 до Європейського суду з прав людини

Постраждалі паралельно з основним судовим процесом, який розпочався 9 березня в Гаазі, вимагають 330 млн доларів компенсації. Про це повідомляє OBOZREVATEL із посиланням на DW.

«Така зброя, як установка „Бук“, з якої було збито літак рейсу МН17, не могла залишити територію Росії без дозволу чиновників. Ймовірно, ми почуємо прізвища наближених до Путіна радників, які підтримували тісні зв'язки з особами, що діють на сході України. Гадаю, ми почуємо і про пана Путіна. Не думаю, що ми дізнаємося багато. Але на мою особисту думку, така потужна високотехнологічна зброя не могла залишити територію Російської Федерації, якби це не було б санкціоновано на найвищому рівні. Все трапилося саме так, як трапилося. Саме тому, що пан Путін дав на це дозвіл. Про це можна говорити з упевненістю», — зазначив Скіннер.

На думку адвоката, вирок у справі прозвучить приблизно через рік.

Зазначимо, Скіннер відомий тим, що свого часу домігся виплати урядом Лівії компенсації за підрив літака в небі над шотландським Локербі.

Схожі новини