Передплата 2024 «Добрий господар»

"Перестати стріляти". На Донбасі 2 українські військові загинули, ще 9 дістали поранення та бойові травмування

Від початку доби 10 березня бойовики 9 разів порушили режим припинення вогню. Внаслідок бойових дій 2 українські військові загинули, 7 дістали поранення, 2 — бойове травмування.

Про це повідомляє пресцентр штабу операції Об’єднаних сил.

Повідомляється, що бойовики обстріляли позиції ЗСУ із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також з протитанкового ракетного комплексу, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Зокрема, бойовики обстріляли з протитанкового ракетного комплексу військовий вантажний автомобіль ООС поблизу населеного пункту Піски.

Внаслідок влучання протитанкової керованої ракети український військовий загинув на місці.

«Згодом ще один військовослужбовець помер від отриманих поранень. Сім військових зазнали поранення різного ступеня важкості, ще одного захисника госпіталізовано з бойовим травмуванням», — повідомили у штабі.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» зафіксували 5 обстрілів:

  • тричі біля Пісок — з протитанкового ракетного комплексу (2 ракети), гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;
  • неподалік Новоселівки Другої — з міномету калібру 82 мм (9 мін), з гранатометів різних систем;
  • поруч з Авдіївкою — з міномета калібру 82 мм (5 мін), з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Також 4 обстріли бойовики здійснили у районі оперативно-тактичного угруповання «Північ»:

  • двічі поблизу Оріхового — з мінометів калібру 120 мм (10 мін), з 82-мм міномету (5 мін), зі станкового протитанкового гранатомета;
  • у районі Новоолександрівки — з міномету калібру 120 мм (2 міни), 3 постріли з станкового протитанкового гранатомета;
  • неподалік Хутора Вільного — з мінометів калібру 82 мм (10 мін), з автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

Внаслідок обстрілу позицій ЗСУ український військовий дістав бойове травмування.

Схожі новини