Передплата 2024 ВЗ

Справа MH17: адвокати підозрюваного росіянина не тямлять, хто їх спонсорує

  • 10.03.2020, 16:54
  • 625

Адвокати, які захищають в суді у справі МН17 підозрюваного в причетності до катастрофи росіянина Олега Пулатова, заявили, що не знають, хто фінансує їх роботу

Про це повідомляє OBOZREVATEL із посиланням на «Голос Америки».

Заразом правозахисники відзначили, що практика виділення коштів на підтримку підозрюваних у таких гучних процесах є досить поширеною.

«Для юридичної допомоги нашому клієнтові створений фонд. Цей російський фонд створений в Росії», — сказав адвокат Будевейн ван Ейк.

«Ми про це будемо чути, але це не головний наш пріоритет. Створення фонду, куди можуть вносити кошти у великих міжнародних процесах, не є чимось незвичайним», — додала його колега Сабін тен Дошхат.

Захист Пулатова підкреслив, що як звичайні люди вони дуже жалкують через те, що сталося. Однак як юристам їм часто доводиться працювати зі справами, які мають дуже серйозні наслідки.

«Наша робота полягає в тому, щоб захищати особу підозрюваного у скоєнні таких поганих вчинків», — сказали правозахисники.

Сабін тен Дошхат також підкреслила, що робота адвокатів зміцнює легітимність судового процесу, і додала, що родичі жертв також дали зрозуміти, що вони оцінюють факт забезпечення захисту.

Водночас адвокати визнали, що ще точно не знають, на чому саме зосередяться у захисті. Однак в перший день судового процесу 9 березня вони сказали, що Пулатов повністю заперечує свою причетність до катастрофи малайзійського авіалайнера рейсу МН17.

З вуст адвокатів також пролунав заклик, щоб суд знову розглянув закиди на адресу України з приводу того, що українські державні служби не закрили для цивільного авіатранспорту свій повітряний простір над зоною бойових дій на Донбасі.

Схожі новини