Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Суд застосував запобіжний захід до Софії Федини

  • 10.03.2020, 15:20
  • 1 215

Печерський райсуд Києва обрав народному депутату від "Євросолідарності" Софії Федині запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання

Сторона обвинувачення просила для Федини запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання, повідомляє Українська правда.

Суддя Крістіна Константінова задовольнила клопотання прокуратури частково та застосувала до Федини запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання з покладенням певних обов'язків.

Федина має прибувати у визначений час до слідчого, прокурора, не відлучатися за межі Києва і області без дозволу слідчого, прокурора або суду, повідомляти слідчого, прокурора, суд про зміну місця проживання та роботи.

У задоволенні інших клопотань, а саме: здати на зберігання паспорт для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну та носити електронний засіб контролю, суд відмовив.

Адвокат Федини заявив, що вона є нардепом, тож здавати паспорти їй не можна, бо вона не зможе представляти Україну на міжнародній арені.

Федина сказала, що у разі запобіжного заходу не зможе їздити до хворого батька і доглядати за ним. А також сказала, що багато подорожує за кордон як нардеп, і вилучення закордонного паспорту обмежить її депутатські повноваження.

Нардеп під час своєї промови на суді ледь не розплакалась. За її словами, перш за все, вона залишається волонтером, а вже потім нардепом.

«Я волонтер. Мені неодноразово мої колеги депутати казали, що я тепер політик і мушу говорити не як волонтер, а як політик. Допоки йде війна в моїй державі, допоки моїх захисників вбивають я залишаюся передусім волонтером. І так, я буду говорити все, що на мою думку, зможе допомогти захистити військовослужбовців.

Я вважаю, що кожен із нас завинив перед кожним із військовослужбовців.

Президент, головнокомандуючий, проста людина, журналіст, будь-хто не має права некоректно говорити з тими, хто пішов добровільно у найважчі часи, не маючи зброї, боронити Україну, а тим паче некоректно з нашими захисниками не має права говорити людина, яка 4 рази ухилялася від повістки і не пішла служити в армію".

Після її слів у залі засідання прихильники Федини скандували: «Софія».

Схожі новини