Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

На Донбасі ворог 10 разів обстріляв українські позиції, постраждав військовий

  • 10.03.2020, 08:12
  • 419

Позиції українських військових бойовики обстрілювали із заборонених Мінськими домовленостями мінометів, а також із гранатометів, БпЛА, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Внаслідок ворожих обстрілів один український захисник отримав бойове ураження

Протягом попередньої доби, 9 березня, збройні формування Російської Федерації 10 разів порушили режим припинення вогню, інформує УНІАН.

Як повідомляє прес-центр Операції об'єднаних сил, бойовики обстрілювали позиції українських військових із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також з гранатометів різних систем, БпЛА, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

«Чотири обстріли було зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід», а саме:

поруч з населеними пунктами Широкине та Гнутове — з БпЛА ворог скинув ВОГ-17;

двічі неподалік Авдіївки — з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Шість обстрілів противник здійснив у районі оперативно-тактичного угруповання «Північ», а саме:

поруч з Оріховим — з міномета калібру 120 мм ворог випустив 5 мін;

поблизу Зайцевого — з 82-мм міномета — 4 міни;

неподалік Водяного — з міномета калібру 82 мм — 4 міни, а також зафіксовано 4 постріли зі станкового протитанкового гранатомету;

в районі населених пунктів Новолуганське, Луганське та Травневе — з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї", — повідомили в ООС.

Зазначається, що бойовики, нехтуючи правилами Міжнародного гуманітарного права, здійснили обстріл санітарного автомобіля, який мав маркувальні емблеми Червоного хреста.

Вони скинули на дах транспортного засобу за допомогою безпілотних літальних апаратів два заряди ВОГ-17.

«Вчора, 9 березня, внаслідок ворожих обстрілів один український захисник отримав бойове ураження», — додали в штабі З початком цієї доби, 10 березня, російські окупаційні війська вогневої активності не проявляли. За поточну добу втрат немає".

Схожі новини