Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

До Чернівців їде лікар ВООЗ, щоб оглянути хворого на коронавірус

  • 09.03.2020, 19:16
  • 469

До Чернівців 11 березня приїде лікар Всесвітньої організації охорони здоров'я, який огляне хворого на коронавірус COVID-19 та визначить, чи правильно його лікують.

Про це заявила заступниця голови Чернівецької ОДА Наталія Гусак у коментарі Укрінформу

«Всесвітня організація охорони здоров'я завжди делегує своїх представників до країни, в якій виявлено хворого на коронавірус. У їх делегацію входить і спеціаліст, який відповідає саме за клініку, тобто, чи правильно лікують хворого на коронавірус. Ми попросили, щоб саме цей спеціаліст приїхав до Чернівців, оглянув хворого та перевірив правильність призначеного лікування».

«Наразі стан пацієнта, в якого виявили коронавірус, стабільний. Температура тіла протягом доби коливається від 37,1 до 37,6 градусів. Він отримує адекватне лікування відповідно до всіх протоколів ВООЗ».

Також вона повідомила, що хворому зробили повторний тест на коронавірус, який також дав позитивний результат. Це означає, що пацієнт ще досі хворий, і в його організмі присутній цей вірус.

«Відповідно до протоколів хворому будуть ще кілька разів проводити тести. Лише після того, як два тести поспіль покажуть негативний результат на коронавірус, можна буде говорити, що людина одужує».

Схожі новини