Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Зеленського не бентежить, що прем'єр-міністр Шмигаль раніше працював у компанії Ахметова

  • 07.03.2020, 15:13
  • 1 131

Минуле новопризначеного прем'єр-міністра Дениса Шмигаля в компанії олігарха Ріната Ахметова прокоментував президент Володимир Зеленський

У 2017−2019 роках Шмигаль був заступником генерального директора з соціальних питань «ДТЕК Західенерго», директором «ДТЕК Бурштинська ТЕС» та виконував обов'язки заступника генерального директора з соціальних питань «ДТЕК Західенерго», передає Gazeta.ua із посиланням «Громадське».

«Вони (олігархи — ред.) володіють 70−80% активів країни. Кожен менеджер в Україні працював на одного з них чи якось пов'язаний з одним із ним. А вони наймають найкращих — ми маємо це розуміти», — сказав президент в інтерв'ю Bloomberg.

Він запевняє, що рішення про зміну уряду не пов'язане зі зниженням рейтингу підтримки влади в Україні.

«Ми мали реагувати на ефективність Кабміну. Коли ви робите такі глибинні зміни в країні, то не можете зазнати невдачі. Це не про особисті рейтинги чи можливість позбутися влади, а про те, що в України може більше не бути нагоди це зробити», — зазначив Зеленський.

Він також прокоментував чутки про можливу зміну керівництва НБУ.

«Не планую змінювати нікого в цій країні, хто працює чесно й ефективно. Але ми погодили з Нацбанком деякі речі, які вони можуть робити. Якщо вони це зроблять, це означає, що вони ефективні. Я й досі чекаю», — сказав президент.

Схожі новини