Передплата 2024 «Добрий господар»

Швидкі і корисні сніданки для тих, хто поспішає

  • 07.03.2020, 08:51
  • 1 131

Дієтологи називають сніданок найважливішим прийомом їжі, але вранці завжди не вистачає часу готувати складні страви

Більшість людей смажать яйця. Ті, кому вони набридли, шукають чим би їх замінити, передає Gazeta.ua.

Головне, щоб продукти були багаті білком. Вони додають сил та енергії на цілий день.

Тунець

Цю рибу не варто їсти занадто часто, тому що у ній накопичується ртуть, але час від часу цілком можна дозволити собі сендвіч із тунцем на сніданок. Він багатий корисними кислотами омега-3, які захищають наше серце, судини і навіть мозок.

Арахіс

У 30 грамах цих горіхів міститься 7 грамів білка — це приблизно 1/10 від добової потреби. Крім того, в арахісі багато моно — і поліненасичених жирів, фолієвої кислоти і вітаміну Е. Можна розтерти арахіс в пасту і їсти її з фруктами і цільнозерновим хлібом, а можна просто з'їсти горіхи із чаєм.

Грецький йогурт

В одній порції міститься 17 грамів білка — і це дійсно багато. Але найважливіше: йогурт повинен бути натуральним, без цукру, перероблених фруктів та інших наповнювачів. В іншому випадку замість дуже корисного сніданку ви отримаєте цукрову бомбу.

Твердий сир

Ті, хто з'їдають за день кілька шматочків твердого сиру, краще захищені від інсульту, стверджують дослідники. А ще сир — це джерело білка, до того ж дуже смачний.

Гарбузове насіння

Воно багате корисним для серця магнієм і у ньому багато білка.

Тофу

Цей корисний продукт із сої можна додати до омлету, а можна просто посмажити — і це буде страва, наповнена магнієм, міддю, цинком, вітаміном B1 і білком.

Вівсяні пластівці

Вони не тільки смачні, але й допомагають підтримувати здоровий рівень цукру в крові. Окрім іншого, у них багато клітковини, необхідної для здорового кишківника і швидкого метаболізму.

Сир

І кальцій, і вітамін D засвоюються тільки «в комплекті» з жиром. І, звичайно, із білком — його по-справжньому багато в сирі.

Схожі новини