Передплата 2024 ВЗ

Адвокат Новіков: причиною відставки Рябошапки стала його відмова підписати "підозру" Порошенку

  • 06.03.2020, 12:10
  • 554

Адвокат п'ятого президента Петра Порошенка Ілля Новіков назвав причиною відставки Рябошапки непідписання підозри Порошенку

Про це він сказав під час мітингу під ДБР, передає Еспресо.TV.

«Сьогодні в нас особливий день, ми будемо спілкуватись зі слідством, зовсім інакше, ніж до цього. До цього розмова була одностороння, вони з кулеметною швидкістю реєстрували нові провадження і щотижня повідомляли скільки разів викликали на допит, щоб задати питання», — сказав Новіков.

Він сказав, що сьогодні повістка буде на боці адвокатів — «це стало можливим після рішення Шевченківського суду, який ДБР не хотіло бачити в цій справі».

«Суд нам забезпечив предмет для конструктивної розмови з ДБР, у нас є конструктивні, підтверджені судом, питання та претензії до слідчих. Сьогодні ми будемо спілкуватись про це», — сказав адвокат.

Новіков сказав, що два дні njve в пресу «витік» проєкт підозри (Порошенку, — ред.).

«Наскільки нам відомо, цей проєкт був затверджений керівництвом ДБР та відомо, що генпрокурор Рябошапка відмовився його підписувати. Це стало основною причиною для його відставки. При всій скандальності ситуації, навіть ті авторитетні юристи, які не мають прямих симпатій до Петра Порошенка, які коментували ці проєкти, сказали, що це один з найабсурдніших документів, які вони бачили», — сказав юрист.

Він повідомив, що це факт того, що їхні опоненти йдуть на відчайдушні кроки, на спробу затвердити неможливий проєкт підозри, що суперечить закону та здоровому глузду.

«Екстренне зняття генпрокурора, який не хотів його затверджувати — крок, який багато про що говорить. Він показує, що та сторона, яка в сфері кримінального провадження та суду вимушена йти на відчайдушні кроки, розуміє, що знаходиться в програшному становищі, тому будемо продовжувати», — підсумував Новіков.

Схожі новини