Передплата 2024 «Добра кухня»

За останню добу українські позиції обстріляли 10 разів

  • 06.03.2020, 08:10
  • 410

5 березня збройні формування Російської Федерації 10 разів порушили режим припинення вогню

Фото: rubryka.com
Фото: rubryka.com

Противник обстріляв наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресцентр штабу ООС.

Один обстріл було зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід», а саме:

поблизу населеного пункту Авдіївка — з міномету калібру 82 мм противник випустив 7 мін, здійснив 4 постріли зі станкового протитанкового гранатомету, а також вів вогонь з протитанкового ракетного комплексу, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» противник здійснив дев’ять обстрілів наших позицій, а саме:

два рази поруч з Зайцеве — з 82-мм мінометів — 13 мін, а також вівся обстріл з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;

неподалік Новотошківського — з міномету калібру 120 мм — 10 мін;

чотири рази в районі населеного пункту Оріхове — зі ствольної артилерії калібру 122 мм — 4 снаряди, з мінометів калібру 120 мм — 7 мін та 2 міни з 82-мм міномету;

поблизу Новозванівки — з протитанкового ракетного комплексу;

поруч з Луганським — зі станкового протитанкового гранатомету — 3 постріли, а також ворог вів вогонь з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Окрім цього, упродовж минулої доби противник здійснив провокаційний обстріл ділянки розведення № 3, застосувавши стрілецьку зброю. Постраждалих осіб немає. Вогонь у відповідь українські захисники не відкривали — з нашого боку режим тиші було дотримано.

04 березня один український захисник отримав поранення та ще 2 військовослужбовця Об’єднаних сил отримали бойове ураження.

Із початком цієї доби російські окупаційні війська вогневої активності не виявляли.

За поточну добу втрат немає.

Схожі новини