Передплата 2024 «Добрий господар»

Частина "слуг народу " не збирається голосувати за звільнення Рябошапки - джерела

  • 05.03.2020, 19:06
  • 613

За висловлення недовіри генеральному прокурору Руслану Рябошапці готові проголосувати лише 180-200 депутатів від фракції "Слуги народу" з 248-ми.

Про це повідомляє «Радіо Свобода» з посилання на три обізнані з ситуацією джерела в монобільшості

Потрібні для позитивного рішення голоси дадуть представники фракції ОПЗЖ, а також депутатських груп «Довіра» та «За майбутнє».

Розгляд недовіри генпрокурору Руслану Рябошапці, що матиме наслідком його відставку, — єдине питання порядку денного позачергового засідання Верховної Ради, яке має відбутися 5 березня о 18:30.

Водночас, за даними співрозмовників «Радіо Свобода», про призначення нового генпрокурора цього дня не йтиметься, адже в Офісі президента все ще визначаються з кандидатурою.

Станом на ранок 5 березня найбільш імовірним кандидатом на посаду генпрокурора називали чинного депутата від «Слуги народу» Сергія Іонушаса.

Сам він у коментарі «Радіо Свобода» підтвердив, що під час вечірнього засідання фракції 3 лютого його кандидатуру справді запропонували президенту.

Водночас, за даними присутніх на засіданні фракції депутатів, Володимир Зеленський відреагував на пропозицію щодо Іонушаса без ентузіазму.

Джерело УНІАНу 5 березня повідомило, що ще однією претенденткою на посаду генпрокурора може бути чинна в.о.директора ДБР Ірина Венедиктова.

Схожі новини