Передплата 2024 ВЗ

Хто очолить Нацмузей?

До 30 березня конкурсна комісія має визначитися з кандидатом на посаду директора Національного музею імені митрополита Андрея Шептицького у Львові

Вперше директора Національного музею імені митрополита Андрея Шептицького у Львові обиратимуть, згідно з конкурсом, як це передбачено законом. Про це повідомляє «Радіо Свобода». На крісло директора претендують лише дві особи: 67-річний Ігор Кожан, який очолює цю установу останніх п’ятнадцять років, і 37-річний львівський митець, куратор численних виставок, завідувач сектором виставково-експозиційної роботи цього музею Остап Лозинський.

Конкурсна комісія, яка обиратиме директора музею, складається з дев’яти осіб. Трудовий колектив музею проголосував на зборах за трьох членів комісії: директорки Міжнародного інституту зв’язків із діаспорою при НУ «Львівська політехніка» Ірину Ключковську, ректора Національної академії образотворчого мистецтва та архітектури Андрія Чебикіна, знаного громадського діяча, співробітника Інституту регіональних досліджень НАН України Степана Давимуку.

Трьох представників комісії від громадських організацій обрали методом жеребкування. Це львівський митець Соломія Чубай, Ігор Савчак від «Центру культурного менеджменту» і Наталія Дзюбенко, представник «Українського центру розвитку музейної справи».

Від Міністерства культури, молоді та спорту у конкурсну комісію увійшли ректор Львівської національної академії мистецтв Володимир Одрехівський, директорка «Мистецького арсеналу» Олеся Островська-Люта та директорка Національного художнього музею України Юлія Литвинець.

Члени комісії мають визначитись із кандидатом на посаду директора Національного музею у Львові до 30 березня.

Схожі новини