Передплата 2024 ВЗ

Коронавірус має “гарячу лінію”

За номером 15-80 можна отримати консультацію про те, як вберегтися від небезпечної недуги

На «гарячій лінії Львова», за номером 15−80, працює лікар-інфекціоніст, який надає необхідну інформацію щодо небезпечного гострого респіраторного захворювання — коронавірусу. У мерії кажуть, щойно запустити спецлінію здоров’я, як розпочався шквал дзвінків. Консультують з 9-ї до 18-ї години.

Заступниця міського голови Львова з гуманітарних питань Галина Слічна розповіла: «Потрібно телефонувати за номером 15−80. І цей дзвінок автоматично перескерують на міське управління охорони здоров’я, де фахівець надає необхідну інформацію, радить, як зберегтися від вірусу. Усі дзвінки реєструють та ставлять на контроль. Так хочемо запобігти безпідставній паніці. яку спричиняє необізнаність людей».

У медичних закладах міста — понад 60 тисяч масок, 200 біозахисних костюмів, понад дві тисячі респіраторів. У Ратуші кажуть, є також достатній запас диспенсерів (4 тисячі 230) для миття рук — їх розміщують у школах, місцях масового перебування, супермаркетах, Центрах надання адміністративних послуг.

«Звернемося до керівництва аеропорту й залізниці, аби вони теж встановили станції для гігієни рук, — наголосила Галина Слічна. — Жодна автостанція міста не має таких стійок, будемо рекомендувати облаштувати їх. Як і у великих супермаркетах, закладах громадського харчування, на підприємствах».

Схожі новини