Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Польщі прийняли “коронавірусний” закон 

Спеціальний законопроєкт підтримали 400 депутатів польського Сейму, тож голосували й правляча партія (консервативний ПіС), так і опозиція (зокрема, ліберальна “Громадянська платформа”).

Мета нового закону — підготувати Польщу до ймовірної епідемії коронавірусу.

Закон передбачає, зокрема, що працедавці, аби запобігти поширенню коронавірусу, зможуть дозволити своїм працівникам виконувати їхні обов'язки віддалено, тобто вдома (звісно, у тих компаніях, де це можливо).

Згідно з новим законом, батьки, які, замість працювати, змушені будуть сидіти вдома з малими дітьми (що не зможуть відвідувати ясла, дитсадки й школи, закриті через епідемію коронавірусу), матимуть право на додаткову «опікунську» допомогу. Спецзакон також передбачає можливість замовлення товарів чи послуг, необхідних для боротьби з епідемією коронавірусу, без дотримання вимог Закону про державні закупівлі. А проєктувати, будувати, реконструювати чи зносити будівлі можна буде без дотримання Закону про будівельні норми, — якщо такі дії необхідні, аби протистояти поширенню коронавірісу. Наприклад, якщо треба буде швидко спорудити польовий шпиталь.

Згідно з новим законом, на підставі інформації, яку надасть Головний фармацевтичний інспектор, міністр охорони здоров'я Польщі, оголосить про максимальні ціни на визначені лікарські засоби, медичні товари й продукти харчування, необхідні для боротьби з епідемією коронавірусу. Цей пункт закону має завадити спекулянтам заробити на коронавірусі.

Схожі новини