Передплата 2024 ВЗ

У дороги Львова “вбухають” понад мільярд! Це безпрецедентна сума?

Прийшла весна, а отже, пора братися за ремонти львівських доріг. Цьогоріч, обіцяють, у мерії, буде капітально відновлено чимало дорожнього покриття. Та і сума на ці потреби буде теж рекордною — 1 мільярд 200 тисяч гривень (для порівняння, у 2019 році — 619 мільйонів гривень, у 2018 році — 542 мільйони).

«На дорожню інфраструктуру, будівництво і реконструкцію вулиць передбачено найбільший за останні роки бюджет. Понад мільярд! Це безпрецедентна сума інвестицій у дорожнє господарство. Тому вже з січня цього року роботи активно тривають. У планах — розпочинати нові об’єкти», — повідомив директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Олександр Одинець.

Дорожники працюють над ремонтами таких доріг: по вул. Данила Апостола (у двох напрямках), вул. Миколайчука, вул. Хуторівка, вул. Шевченка. Олександр Одинець каже, там замінюють усі інженерні мережі та облаштовують новий «дорожній одяг». Також облаштовують дорогу до мікрорайону Білогорща.

Запитую чиновника про нову дорогу до Білогорщі. «Нова дорога з’єднає мікрорайон Білогорща і об’їзну дорогу. Роботи планують завершити до кінця серпня цього року», — поінформував пан Одинець.

Цьогоріч ремонт стартує на вулицях Бандери (проект ремонту — на експертизі, роботи планують вже у травні), Хмельницького, Чернівецькій, Пекарській… За словами Олександра Одинця, нещодавно виник конфлікт щодо ремонту дороги біля головного залізничного вокзалу — вул. Чернівецькій. «Роботи планували розпочати з 1 березня і завершити до 30 вересня цього року. Однак, один з учасників тендеру оскаржує результати. Тому для початку робіт очікуємо на рішення Антимонопольного комітету, — відзначив чиновник. — Аналогічна ситуація — на вул. Хмельницького. Там також один з учасників тендеру не задоволений тим, що „підряд“ виграла інша фірма. Тож очікуємо на кінцеве рішення».

Нещасливим є ще один об’єкт, де ніяк не приступлять до ремонту — пішохідний міст від вул. Головатого до вул. Сулими. «Минулого року тендер оголошували аж п'ять разів, — сказав «ВЗ» заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Андрій Білий. -

Лише на останні торги подався один учасник. З ним уклали угоду, згідно з якою роботи вже мали розпочатися. Якщо в найближчий час роботи таки не стартують, то договір буде розірвано і оголосимо новий тендер. Вартість робіт — більше 7 млн. грн".

Схожі новини