Передплата 2024 «Добра кухня»

СБУ оголосила про підозру в катуванні співвітчизників українцю, звільненому з ОРДЛО під час обміну

  • 04.03.2020, 17:13
  • 517

29 грудня 2019 року в результаті обміну полоненими з Росією у Донецькій області Україна повернула 76 своїх громадян. До списку обміну полоненими потрапили особи, яких звинувачують у катуваннях

Слідчі Служби безпеки України під процесуальним керівництвом Офісу генерального прокурора оголосили про підозру звільненому у грудні 2019 року українському громадянину, викритому на катуванні співвітчизників під час утримання у так званій «ДНР». Про це йдеться у повідомленні пресцентру СБУ, передає Главком.

Цей громадянин під час перебування у в’язниці «МДБ ДНР» на території колишнього заводу «Ізоляція» у Донецьку добровільно вступив до складу вказаного незаконного збройного підрозділу. Спільно з іншими учасниками НЗФ він застосовував фізичне насильство та катував своїх же співгромадян, як цивільних осіб, так і полонених військовослужбовців Збройних сил України, які утримувались у цій катівні.

Доказову базу щодо вчинення ним особливо тяжких злочинів зібрано у результаті проведених допитів потерпілих, а також завдяки злагодженій роботі прокурорів, слідчих та оперативних співробітників контррозвідки С Б України.

Співробітники С Б України під час проведення обшуку за місцем проживання зловмисника виявили та вилучили речі, предмети та документи, що підтверджують його участь у терористичній організації «ДНР», вони будуть долучені справи.

Наразі затриманому повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених, ч. 1 ст. 438, ч. 1 ст. 258−3 Кримінального кодексу України.

Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Триває досудове слідство.

Схожі новини