Передплата 2024 «Добра кухня»

Омелян Стасула спізнився на власне представлення (фото)

Це не сподобалось заступнику голови ЛОДА Юрію Холоду

3 березня у Дрогобицькому районному Народному домі відбулось представлення нового голови Дрогобицької райдержадміністрації Омеляна Стасули. Важко сказати, чому в Офісі Президента України так довго визначались з людиною, якій доручено керувати одним із найбільших на Львівщині районом: 4 міста розташовані на його території. Сам Дрогобич, а ще Трускавець, Борислав та Стебник. До підписаного Володимиром Зеленським 28 лютого указу про призначення Омеляна Стасули обов’язки очільника Дрогобицької райдержадміністрації 10 місяців (!) виконував перший заступник голови Руслан Щерба.

Таке кадрове рішення президента у Дрогобичі сприйняли, м’яко кажучи, неодноначно. 37-річний Омелян Стасула не має жодного досвіду роботи на керівній посаді. Здобувши вищу освіту на музично-педагогічному факультеті Дрогобицького педагогічного університету імені І. Франка, донедавна працював методистом у Дрогобицькому районному Народному домі.

Саме тут, в приміщенні його вже колишньої роботи, в актовому залі Народного дому, і відбувалося представлення. Зал був заповнений вщент, як кажуть, яблуку ніде впасти.

Тут і міські голови Борислава, Трускавця та Стебника, депутати Дрогобицької районної, сільських та міських рад, громадські активісти, волонтери, учасники АТО на Донеччині та Луганщині.

На початку стався невеликий конфуз. Омелян Стасула спізнився на власне представлення. Чекаючи на нього, заступник голови Львівської облдержадміністрації Юрій Холод вже почав виказувати ознаки невдоволення… Нарешті з'явився новий голова, стрімко увійшов до зали, забіг на сцену, де його, крім Юрія Холода, вже зачекалися інші учасники представлення.

Юрій Холод, зачитавши президентський указ про призначення, попередив Омеляна Стасулу, що повинен добре підготуватись на теперішній посаді до викликів та нелегких випробувань. Наголосив, що від нового очільника у Дрогобичі Львівська обласна держадміністрація чекає чітких кроків, швидкого реагування на ситуацію у районі. Порадив сформувати дієву команду професіоналів.

Омелян Стасула заявив, що відкритий до співпраці: готовий вислухати не лише депутатів та громадських активістів, а кожного, хто має гарну ідею. Усі бажаючі мали можливість поставити запитання до «новоспеченого» голови. Крім привітань і побажань з нагоду призначення Прозвучали й неприємні запитання. Омеляну Стасулі, зокрема, довелось пояснювати звинувачення у вчиненні корупційного правопорушення. Його провина, як сам визнав, полягає лише у тому, що він, будучи депутатом Дрогобицької районної ради, на один день спізнився з подачею декларації про доходи.

Нагадаємо, голова РДА проживає у селі Унятичі Дрогобицького району, а працює методистом у Дрогобицькому районному народному домі. Стасула є помічником на громадських засадах нардепа Ореста Саламахи. Фото з новопризначеним головою Дрогобицької РДА можна знайти на Facebook-cторінці цього нардепа від «Слуги народу».

Фото автора

м. Дрогобич

Схожі новини