Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Коронавірус в Україні: прикордонники, які контактували із зараженим, перебувають під наглядом

  • 03.03.2020, 17:58
  • 685

На тлі виявлення коронавірусу у жителя Чернівців прикордонників, які з ним контактували, відправили під нагляд медиків.

Про це повідомила заступниця голови Чернівецької ОДА Наталія Гусак. «Наразі у самоізоляції перебуває дружина недужого. Вона почувається добре. Під медичним спостереженням також четверо прикордонників, які здійснювали види контролю у пункті пропуску того дня, коли інфікований чернівчанин перетинав кордон», — йдеться у повідомленні Чернівецької ОДА.

Речник Держприкордонслужби Андрій Демченко розповів, що у прикордонників наразі взяли аналізи, вони почуваються добре. З інфікованим контактували на відстані й в захисних засобах, передає Громадське.

Старший експерт з комунікації Державної митної служби Олександр Ковальонок уточнив, що з зараженим контактував один митник. Він наразі почувається добре, але пробуде на домашній обсервації 14 днів. У нього також взяли аналізи, які зараз перевіряють.

Раніше прикордонники повідомляли, що спеціалісти встановлюють осіб, які могли контактувати з українцем, у якого виявили китайський коронавірус.

Наразі, що з ним контактували декілька прикордонників — ті, які міряли температуру, і ті, які займалися оформленням проїзду.

3 березня у Чернівцях виявили перший в Україні випадок зараження коронавірусом.

Інфікований — житель Чернівців, який разом з дружиною повернувся з Італії через пункт пропуску «Порубне» в Чернівецькій області. Тоді симптомів зараження у них не виявили. Після прибуття подружжя самоізолювалося, а через два дні, 28 лютого, у чоловіка з'явилися симптоми, які вказували на коронавірусну інфекцію. 29 лютого його госпіталізували, а ввечері в понеділок, 2 березня, коронавірус підтвердили за допомогою тестування.

Схожі новини