Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Санаторій на Львівщині готується приймати людей з підозрою на коронавірус

  • 03.03.2020, 13:33
  • 679

Протитуберкульозний санаторій, що розташований поблизу смт. Немирів на Яворівщині, готовий приймати людей з підозрою на коронавірус. Звідти перевели частину своїх пацієнтів, а інших – відправили додому. Тепер медпрацівникам проводять інструктажі.

Крім того, готують і приміщення, адже санаторій міг би прийняти до 150 людей, повідомляє ZAXID.NET.

Зараз на території протитуберкульозного санаторію порожньо. А ще кілька днів тому тут було понад сто пацієнтів, які проходили курс лікування. Їх скерували у інші медзаклади або додому. Все через те, що цей медзаклад обрали місцем можливого карантину.

«У цьому санаторії в корпусах будуть перебувати особи, які потребують обстеження, обсервації, як такі, що були в контакті з особою, хворою на коронавірус. До двох тижнів вони будуть підлягати нагляду і медперсонал буде вдягати засоби захисту, щоб спостерігати за особами, що перебувають в обсервації», — пояснив в.о. директора департаменту охорони здоров'я ЛОДА Андрій Васько.

А для того, щоб працівники протитуберкульозного центру були готові приймати людей із підозрою на коронавірус Covid-19, їм проводять короткий інструктаж.

«Це звичайні заходи з профілактики грипу і гострих респіраторних вірусних інфекцій. Це те, що стосується кожної людини: як медперсоналу, так і осіб, які будуть тут перебувати. Тобто етика кашлю, дотримання особистої гігієни», — каже головна спеціалістка відділу Держпродспоживслужби Ольга Богославець.

Медперсонал санаторію «Немирів» спокійно відреагував на можливість приймати людей із небезпечною недугою. Лікарі кажуть, що бачили і гірше.

«Можливо, люди, які не працювали в інфекційних установах, можуть боятися коронавірусу. Ми працювали з туберкульозом. Повірте, невиліковний туберкульоз із тими штамами, які зараз є в Україні, набагато страшніший, ніж той коронавірус», — каже лікарка-фтизіатр Світлана Мисько.

Якщо ж у когось із тих людей, які перебуватимуть тут на обсервації, таки підтвердять коронавірус, то їх відправлять на лікування у Львівську обласну інфекційну лікарню.

Нагадаємо, 3 березня головний санітарний лікар України Віктор Ляшко повідомив, що в Україні зафіксовано перший випадок захворювання на коронавірус.

Схожі новини