Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Мельбурні через коронавірус у супермаркетах скупили весь туалетний папір. ОНОВЛЕНО

Про це повідомляють користувачі соцмереж

В австралійському Мельбурні перед загрозою епідемії коронавірусу мешканці спустошили полиці супермаркетів. У соцмережах викладають фото, на яких видно, що скупили весь запас туалетного паперу.

В Австралії, де донедавна спокійно реагували на коронавірус, почалася паніка. Як розповіла кореспонденту «ВЗ» колишня львів'янка Олена Савенко, яка вже шість років живе у Мельбурні, паніка почалася відтоді, як зафіксували першу смерть від коронавірусної інфекції. Три дні тому помер 78-річний чоловік, евакуйований з круїзного лайнера Diamond Princess (його дружина також була заражена, вона наразі перебуває у стабільному стані).

Ця новина справила на жителів Австралії ефект інформаційної бомби, що вибухнула. Люди вмить кинулися у супермаркети й почали скуповувати продукти та туалетний папір. Ажіотажний попит на туалетний папір пояснюється тим, що під час коронавірусної хвороби починається діарея.


За словами Олени Савенко, на вулицях Мельбурну відчутно поменшало людей: десь втричі менше, ніж зазвичай. Люди без нагальної потреби намагаються з дому не виходити. Мало людей і у торгових центрах. Каже, якщо раніше на парковці великого торгового центру складно було знайти вільне місце, то тепер парковка напівпорожня.

Школи та садочки, каже Олена, наразі не закрили, але великі будівництва, наприклад, тимчасово зупинили роботи. Причина — більшість будівельних матеріалів — з Китаю, але останнім часом вони не надходять. Літаки з Китаю до Австралії не прилітають, китайці летять через інші країни й там залишаються на кілька днів, щоб їх перевірили на наявність вірусу. Австралійці на вулицях в масках зазвичай не ходять. Маски одягають лише китайці.

Нагадаємо, що австралійські вчені стали першими, хто відтворив коронавірус 2019 nCoV за межами Китаю, назвавши це «значним проривом». І зробили вони це саме у лабораторії Мельбурна.

Схожі новини