Передплата 2024 «Добра кухня»

Названа причина авіакатастрофи, в якій загинув ексміністр Кутовий

  • 03.03.2020, 12:40
  • 933

Фахівці завершили розслідування авіакатастрофи у Полтавській області, унаслідок якої загинув ексміністр аграрної політики і продовольства України Тарас Кутовий.

Про це йдеться у звіті Національного бюро з розслідування авіаційних подій та інцидентів з цивільними судами, передає Громадське.

За даними звіту, Кутовий, який самостійно пілотував гелікоптер, востаннє спілкувався із диспетчером о 12:45. Диспетчер попередив його, що у Лубнах о 04:55 була видимість до 100 метрів, туман. Пілот підтвердив, що отримав повідомленні і після цього не виходив на радіозв’язок. Також він не відповідав на запит диспетчера о 13:27.

Експерти вважають, що при виконанні польоту гелікоптер потрапив у туман з видимістю менш як 300 метрів і з низькою висотою нижньої межі хмар. Ймовірно, це змусило пілота знижатися з великою вертикальною швидкістю, щоб не втратити з поля зору орієнтири на землі та щоб дібрати майданчик для посадки.

Експерти дійшли до висновку, що причиною катастрофи став людський фактор.

«Найбільш ймовірною причиною катастрофи гелікоптера R44 IIUR-KTB стала втрата пілотом контролю над гелікоптером при виконанні маневру після потрапляння у туман», — йдеться у звіті.

Супутнім фактором катастрофи у звіті зазначено те, що, ухвалюючи рішення щодо виконання вильоту, пілот не ретельно проаналізував зональні прогнози для польотів на низьких рівнях.

Нагадаємо, ексміністр Кутовий загинув 21 жовтня 2019 року в аварії вертольота на Полтавщині. Приблизно о 12:55, під час виконання польоту за маршрутом м. Київ — с. Нижні Млини, гелікоптер упав у с. Тарасенкове Оржицького району.

Кутовий став міністром аграрної політики і продовольства в квітні 2016 року. У листопаді 2018 року Верховна рада України відправила його у відставку. Роком раніше він подавав заяву про звільнення за власним бажанням.

Схожі новини