Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Тернополі чоловік вигадав коронавірус у знайомого, аби змусити приїхати швидку

Житель Тернополя повідомив про зараження знайомого коронавірусом, аби змусити приїхати до нього швидку допомогу.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на поліцію Тернопільщини.

Так, на лінію «102» надійшло повідомлення від тернополянина про те, що його знайомий контактував з громадянами з Китаю і тепер з температурою перебуває вдома, наражаючи на небезпеку сусідів.

Однак коли поліція приїхала за вказаною адресою, двері їм ніхто не відчинив. Наступного дня вони розшукали власника квартири, але той заперечував, що дзвонив у поліцію. Коли йому показали номер, з якого на лінію «102» надійшло повідомлення, чоловік сказав, що це номер його кума — він живе в тому ж будинку, але в іншій квартирі.

41-річний кум зізнався, що це він викликав допомогу, бо інакше швидка відмовлялася приїжджати до нього.

«Мені було погано, піднявся тиск, і я зателефонував на 103. Там мені відповіли, що швидка допомога не приїде, бо з таким діагнозом треба звертатися до дільничного лікаря. Розлючений я набрав поліцію і повідомив про начебто хворого знайомого і про те, що в нього коронавірус. Через декілька хвилин ще раз зателефонував на швидку і теж розповів цю історію. Тоді всі швидко приїхали», — розповів він.

За цей вчинок чоловік понесе адміністративну відповідальність, на нього склали протокол через завідомо неправдивий виклик спеціальних служб. Куму загрожує від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (51−119 гривень).

Схожі новини