Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Антимонопольний комітет відкрив провадження проти "Нафтогазу" за завищені ціни для населення

  • 02.03.2020, 16:58
  • 638

Антимонопольний комітет України (АМКУ) відкрив провадження про можливе зловживання НАК "Нафтогаз України" монопольним становищем при встановленні цін на природний газ для населення з 1 листопада 2018 року.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

В АМКУ нагадали, що на «Нафтогаз» покладено спеціальні зобов'язання з продажу газу побутовим споживачам (населенню). При цьому компанія встановлює в цьому сегменті ринку ціни, засновані на ціні газу для промисловості, які вона сама і пропонує.

За наявною в комітеті інформацією, «Нафтогаз» встановлював для промислових споживачів ціни вищі за ті, що склалися в умовах конкуренції, зокрема за результатами електронних біржових торгів на ТБ «Українська енергетична біржа» і на європейських хабах із умовою доставки газу до кордону України (NCG).

«Це може свідчити про встановлення НАК „Нафтогаз України“, починаючи з 1 листопада 2018 року, цін на природний газ для населення на рівні, який неможливо було б встановити за умов існування значної конкуренції на ринках природного газу», — йдеться в повідомленні.

Схожі новини