Передплата 2024 «Добра кухня»

Гончарук анонсував "рекордно низьку" платіжку за газ у березні

  • 02.03.2020, 13:25
  • 1 026

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив, українці у березні отримають платіжки, де сума за опалення у лютому буде рекордно низькою, у порівнянні з лютим минулого року.

Про це прем'єр сказав під час брифінгу в Кабміні 2 березня, передає Главком.

«У нас, фактично, витрати цієї зими людей і домогосподарств, людей, які живуть у багатоквартирних будинках, значно менші, ніж минулої зими. Це перший хороший сигнал», — зазначив Гончарук.

Прем’єр наголосив, що «за лютий українці отримають у платіжках, можливо, рекордно малу суму за останні кілька років: в лютому газ коштував значно дешевше, і ми очікуємо, що у вартості комунальної послуги газ буде менше, ніж чотири тисячі гривень (за тисячу кубів — ред.)… Окремі споживачі отримають рахунок за лютий на 40% менший, ніж за лютий минулої зими».

Глава уряду додав, що опалювальний сезон в Україні «пройшов прекрасно».

«Незважаючи на те, що на початку зими були побоювання щодо того, що у нас не буде контракту з Росією, чи будуть якісь інші події, що призведуть до дестабілізації і до зриву опалювального сезону — цього не відбулося. Зиму ми пройшли прекрасно, це, звичайно, і завдяки і чудовій погоді», — сказав Гончарук.

Нагадаємо, за січень українцям довелося платити майже у півтора рази більше за тепло, ніж за грудень.

Як повідомлялося, 26 грудня Кабінет міністрів оприлюднив постанову, що дозволяє теплопостачальникам перераховувати платіжки у випадку зниження ціни на газ у порівнянні з уже закладеною у тарифі. За словами прем'єр-міністра Олексія Гончарука, рішення уряду дозволяє зменшити суму в платіжці за тепло до 30%.

Схожі новини