Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"Я взагалі про це не говорила": Нардеп від ОПЗЖ підклав свиню французькій колезі

  • 01.03.2020, 19:36
  • 849

Нардеп від "Опозиційної платформи – За життя" Олег Волошин збрехав про пропозицію французького депутата Валері Фор-Мунтян залучити до переговорів по Донбасу представників "Л/ДНР"

Про інцидент Фор-Мунтян повідомила в коментарі «Новой газете», висловивши обурення словами українського політика, інформує OBOZREVATEL.

У Facebook Волошин стверджував, що його колега, яка очолює групу дружби Києва і Парижа, нібито сказала, що «для кращої динаміки мирного процесу за столом переговорів не вистачає сепаратистів».

Фор-Мунтян зазначила, що до зустрічі, яка сталася 27 лютого, не була знайома з Волошиним. Нардеп пропонував їй створити «парламентський нормандський формат», однак не отримав підтримки цієї ініціативи.

«Я шокована, не знаю, як можна було таке придумати. На зустрічі я сказала депутату Волошину, що нормандський формат потрібно залишити в нинішньому вигляді: на рівні президентів і міністрів закордонних справ. І не привертати до цього ще й парламентаріїв, бо це може тільки нашкодити переговорному процесу», — пояснила вона.

«Волошин потім мені сказав: ви хочете, щоб сепаратисти були за столом переговорів? Я відповіла: абсолютно ні, я взагалі про це не говорила», — додала вона.

Схожі новини