Передплата 2024 «Добрий господар»

Влада РФ закликає Туреччину звільнити російських співробітників агентства Sputnik

  • 01.03.2020, 18:54
  • 633

Міністерство закордонних справ Росії вимагає від турецької влади втрутитися в ситуацію з затриманням співробітників турецького бюро інформагентства Sputnik, яке фінансується Кремлем

Про це йдеться у повідомленні відомства, передає hromadske.

Там заявили, що напад на співробітників турецького бюро ІА «Sputnik» і їх затримання є «грубим порушенням прав журналістів».

У МЗС уточнили, що 29 лютого до квартири співробітників видання, які є турецькими громадянами, увірвалися «агресивно налаштовані учасники мітингу, скандуючи загрозливі гасла». Журналістів залякували фізичною розправою, вимагали припинити професійну діяльність, пишуть у МЗС РФ.

Додають, що репортери наразі знаходяться у силових структурах Туреччини, з ними не можуть встановити зв'язок.

«Закликаємо турецьку владу втрутитися в ситуацію, гарантувати безпеку представникам російських ЗМІ й сприяти проясненню всіх обставин події», — додали у відомстві.

Нагадаємо, що раніше затримали головного редактора турецького бюро агентства Sputnik Махіра Бозтепе та ще трьох співробітників.

Sputnik — новинне агентство, яке включає веб-сайти, мобільний додаток, онлайн-трансляції, радіомовну службу і пресцентри, засноване міжнародним інформаційним агентством «Росія сьогодні». Головний офіс агентства знаходиться в Москві.

Схожі новини