Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Початок операції "Весняний щит" у Сирії: Туреччина стверджує, що знешкодила два російських Су-24 в Ідлібі (відео)

  • 01.03.2020, 16:56
  • 867

Під час спроби атакувати турецькі літаки було збито 2 бомбардувальники Су-24 режиму Башара Асада, заявило в неділю Міністерство національної оборони Туреччини

Мова йде про знищення 3 установок ППО сил Асада, за допомогою однієї з яких був збитий ударний безпілотник З С Туреччини, повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Anadolu, ТАСС.

У російських ЗМІ з посиланням на відео, оприлюднене бойовиками, повідомили, що над Ідлібом нібито збито Су-24. Зазначається, що «підтвердження цієї інформації наразі немає».

Два відео з нібито збитим літаком опублікував у своєму Telegram російський військкор Олександр Коц, який повідомив, що про збиття «повідомляють бойовики». З кадрів не можна точно визначити, чи дійсно був збитий російський літак.

Своєю чергою, у Міноборони Р Ф заявили, що інформація про збиття літака Су-24 ВКС Росії у повітряному просторі над Ідлібом з ПЗРК не відповідає дійсності.

«Інформація з посиланням на інтернет-ресурси бойовиків про нібито ураженні з ПЗРК літака Су-24 ВКС Росії в повітряному просторі над зоною деескалації Ідліб — фейк».

За даними російського Міноборони, літаки ВКС Росії виконують завдання у звичайному режимі.

Нагадаємо, що міністр національної оборони Туреччини Хулусі Акар 1 березня оголосив про проведення операції «Весняний щит» на північному заході Сирії.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Anadolu.

Міністр заявив, що операцію розпочали у відповідь на «підступний» авіаудар по позиціях турецьких військових, що 27 лютого забрав життя 36 військовослужбовців.

«Туреччина не має на меті збройного протистояння з Росією в Сирії. Наше завдання — запобігання злочинам режиму Башара Асада, усунення радикалізації і запобігання міграції. З С Туреччини ґрунтуються на праві на самооборону. Нашою ціллю є лише прихильники Асада, які атакують розташування турецьких військових», — підкреслив Акар.

Голова Міноборони Туреччини повідомив, що від початку операції знищено безпілотник, 8 вертольотів, 103 танки, 72 артилерійські установки, 3 системи ППО, нейтралізовані 2 212 військовослужбовців сирійського режиму.

«Ґрунтуючись на праві на самооборону, Туреччина буде наносити потужні удари у відповідь на будь-які атаки по розташуванню військ в ідлібській зоні деескалації, зокрема в районі спостережних пунктів. У цьому не може бути жодних сумнівів! Туреччина очікує від Росії задіяння всіх важелів впливу на режим Башара Асада з метою припинення атак та відведення сил Асада за межі зони, окресленої сочинськими домовленостями», — сказав міністр.

Акар раніше запевнив: ударів по позиціях турецьких військових в Ідлібі 27 лютого завдали попри координацію дій з російською стороною, якій Анкара заздалегідь вказала місця дислокації частин З С Туреччини, щоб уникнути обстрілу своїх солдатів.

Схожі новини