Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"Ми не зможемо провести чесні вибори на Донбасі": колишній політв'язень критикує рішення президента

  • 01.03.2020, 15:35
  • 664

Україна програла війну на окупованому Росією Донбасі, цей регіон для неї поки що втрачено

Про це сказав колишній полонений Станіслав Асєєв, повідомляє OBOZREVATEL. На його думку, чим швидше в Україні почнуть національний дискурс у цьому напрямку, тим буде краще для всієї країни.

«Зеленський наполягає на тому, що вибори на Донбасі мають пройти після передачі кордону. Але Росія нам його не передасть, відповідно, ми не зможемо провести чесні вибори або прийняти інші політичні рішення. Інакше це буде втрата контролю з боку Росії і її програш у цій війні. А поки що війну програємо ми, бо не можемо повернути контроль над окупованою територією. І чим швидше ми почнемо національний дискурс в цьому напрямку, тим буде краще для всієї країни», — запевнив Асєєв.

Водночас блогер уточнив, що говорячи про програш війни, він має на увазі саме війну на Донбасі, а не в Україні в цілому.

«Щоб мене правильно зрозуміли, я кажу, що ми програли війну на Донбасі, тому що не можемо повернути ці території, людей і відновити владу. Як тільки нам передадуть кордон, все зміниться в протилежний бік по відношенню до Росії. Поки цього не станеться, як наслідок, не може бути ніяких виборів і політичних рішень на користь протилежної сторони», — уточнив він.

Схожі новини