Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"У багатьох наших військових частинах звечора пили коньяк з російськими командирами", - Андрій Парубій про початок анексії Криму

1 березня 2014 року Рада Федерації Росії дозволила Путіну ввести вій­ська в Україну

Про ситуацію у Криму та Києві у той час згадує в ексклюзивному інтерв'ю «Високому Замку» тодішній секретар РНБО Андрій Парубій.

«Величезна кіль­кість наших військових і пред­ставників спецорганів у Криму працюють на противника. Ба­гато чого ми не знали, — сказав, зокрема, Андрій Парубій. — Щоб уя­вити реальну ситуацію, я по­слав у Крим довірених людей, які щоденно доповідали про те, що відбувається там. Від них ді­знався, що багато осіб на від­повідальних посадах працюють на країну-агресора, повністю їй підзвітні. В силу своїх обов’язків отримував від різних служб се­кретну інформацію. Порівнюю­чи її з повідомленнями з Криму, зрозумів, що „секретка“ спря­мована на те, щоб мене, секре­таря РНБО, дезінформувати. Це був „розрив мозку“!».

Екссекретар РНБО зауважує, що його дратують розмови на кшталт: треба було вислати у Крим літаки, гелікоптери зі спец­назом і навести порядок. «Багато силових структур були насичені агентами ФСБ і відверто саботу­вали або вже були на боці проти­вника. Іноді було відчуття безви­ході: ти як секретар РНБО маєш отримати повну інформацію про стан справ, а тобі її подають сві­домо викривлену, маніпулятивну», — зауважує він.

Повністю інтерв'ю з Андрійм Парубієм можна прочитати тут.

Схожі новини