Передплата 2024 «Добра кухня»

Глава УПЦ МП Онуфрій встряв у церковний конфлікт у Чорногорії

До акції протесту Сербської православної церкви в Чорногорії 28 лютого приєднався митрополит УПЦ МП Онуфрій.

Представники церкви влаштували хресну ходу в день свята Симеона Мироточивого через новий закон, який, як вони вважають, позбавить СПЦ церковної власності, передає RTCG.

Релігійні діячі пройшлися по місту разом із парафіянами. У багатьох були хрести і церковні знамена, сербські прапори. Серед церковників, які очолюють ходу, був і Онуфрій.

Чорногорський митрополит Амфілохій закликав президента і прем'єр-міністра країни відкликати закон про свободу віросповідання.

«Ми вимагаємо, щоб президент і прем'єр-міністр скасували безбожний закон заради себе і Чорногорії. Ми сподіваємося, що вони зроблять це, якщо захочуть, щоб їх запам'ятали як гідних людей в історії», — заявив Амфілохій.

Онуфрій відслужив літургію в храмі воскресіння Христового в Подгориці. Він також виступив перед місцевими жителями, сказавши, що Чорногорія — цікава країна, відома у всьому світі барвистою природою, багатою культурою та виключною архітектурою з різних епох.

«Сьогодні ми молимо бога, щоб переслідування церкви було припинено, щоб зло сердець відійшло і настав мир», — сказав глава УПЦ МП.

Зазначимо: протести в Чорногорії почалися з грудня після прийняття закону, який дозволяє державі отримати власність релігійної громади, якщо вона не може довести, що ця власність належала їй до 1918 року.

При цьому люди влаштовували сутички з поліцією і намагалися блокувати роботу аеропорту.

Схожі новини