Передплата 2024 «Добра кухня»

Зеленський задумав змінити міністра оборони

  • 29.02.2020, 10:57
  • 1 275

Новим міністром оборони України може стати генерал-майор у відставці Андрій Таран, навколо якого раніше розгорівся скандал.

Як стало відомо OBOZREVATEL з власних джерел, президент України Володимир Зеленський має намір внести його кандидатуру на затвердження Верховної Ради, замінивши чинного міністра Андрія Загороднюка.

Відомо, що в липні 2015 року в Twitter Ради нацбезпеки і оборони України з'явилася інформація про нібито звільнення Тарана зі Спільного центру з контролю і координації режиму припинення вогню на Донбасі, яка пізніше виявилася фейком.

«Генерал Таран звільнений з посади керівника української сторони СЦКК. Йому оголошено підозру за статтею 111 К К України (Державна зрада)», — було сказано в повідомленні. В РНБО тоді заявили, що їх сторінка в соцмережі була зламана.

При цьому офіцери Головного управління розвідки Міністерства оборони України, в якому тривалий час служив генерал Таран, охарактеризували його виключно негативно.

Ті з них, хто мав відношення до подій 2015-го року, заявили, що в результаті дій Тарана була зруйнована агентурна мережа української військової розвідки на окупованих територіях Донбасу і багато патріотів потрапили в руки російських спецслужб.

Схожі новини